Bílé i červené na kyselý způsob

Zelí na kyselo jistě každý z nás zná. Dá se skvěle párovat s masem a uzeninami. Tradičním slovenským pokrmem, který patří mezi naše velice známé, jsou halušky s kysaným zelím. Inspirujte se dalšími tipy, kde využít kysané bílé i červené zelí

Určitě musíme zmínit, že je velice zdravé. Říká se, že je lékem na všechno. Polotovary v supermarketech však postrádají kvalitu živin následkem chemických a fyzikálních postupů. Nejlepší je tedy si takové kysané zelí připravit doma. Možná se některým vybaví obrázky z dětství, jak se zelí šlapalo, a možná to ještě dnes někteří z vás stále dělají.

Dušené zelí

Stačí nakrouhat, podusit, dochutit a výborná příloha je na světě. Jak ale na to? Máte své ověřené recepty? A pokud ne, pojďte se podívat, jak udělat náramně dobré dušené zelí. K tomu pak můžete zvolit třeba pečenou kachnu s bramborovým knedlíkem nebo třeba vynikajícího pečeného králíka.

Zapečené speciality

Kysané zelí samozřejmě zužitkujete i na zapečené speciality. A máte-li rádi právě takové pokrmy, úplně vám to padne do noty. Vyzkoušejte třeba recept na zapečené zelí s uzeným masem a bramborem.

Nakládání a ukládání na čas příhodný

Do zásoby si můžeme udělat i výborné oblohy k hlavním chodům. Vyzkoušejte naše tipy na výbornou čalamádu se zelím. Můžete ji využít k masitým pokrmům, ale i jako doplněk k bramborákům. 

A jaké recepty ze zelí máte nejraději vy?

¨