Nákyp s masem na 3 různé způsoby

Milan & OndraMilan & Ondra
17. 01. 2018

Maso upravujeme různými způsoby. Umíte však masový nákyp? V tom případě využijte našich receptů. Jsme si jisti, že si masový nákyp zamilujete!

Jaká mletá masa máme a jak jej můžeme využít?

Pomlít můžeme v podstatě jakékoliv maso. Aby ale mělo správné vlastnosti a chuť, je potřeba vědět, na co se jaký kousek masa nejlépe hodí.

  • Kuřecí

Na mletí můžeme využít klidně celé kuře. Co se ale šťavnatosti týče, tak vítězí stehna.

  • Krůtí

Na mletí můžete využít stehna. Ty jsou krásně šťavnatá. Dají se z nich udělat lahodné krůtí burgery.

  • Hovězí

Na mletí se hodí přední část skotu, například krk. 

  • Vepřové 

Na mletí se hodí prorostlejší části prasete, ideálně bůček. 

  • Skopové a jehněčí

Ze skopového masa je se dá na mletí využít plec. 

  • Králičí

Králičí mleté maso se dá využít například na sekané bifteky. Na mletí je ideální využít zadní část králíka a ze zbytku udělat třeba výbornou polévku.

Mleté maso v pokrmech

V jakých receptech můžeme maso v této podobě využít? Velice známou je určitě sekaná. Ta se dá udělat z jakéhokoliv masa. Inspirujte se našimi recepty na výbornou sekanou a udělejte si ji z masa, které máte rádi. 

A co si třeba udělat masové koule? Jsou oblíbené nejen u dětí. Podívejte se na tipy, jak udělat ty nejlepší masové kuličky.

Můžete jej samozřejmě využít i na grilování. Vyzkoušejte naše recepty s mletým masem na gril.

Nenapadá vás, co rychlého k obědu připravit? Mletý polotovar je velice rychlý na přípravu. Existuje nespočet jídel, kam se dá zakomponovat. Boloňské omáčky, karbanátky i burgery jsou s ním výborné a plné šťávy.