Výborné recepty na šťavnaté karbanátky z krůtího masa 5x jinak. Inspirujte se!

Nedáte dopustit na různé masové či zeleninové placičky?

Jejich příprava je jednoduchá a dětem do nich můžete spoustu neoblíbených surovin.

My jsme si pro vás tentokrát připravili výborné recepty na krůtí karbanátky, které si oblíbí celá vaše rodina!

Vyzkoušejte variantu s brokolicí, cuketou či mrkví a sezamem.

Krůtí karbanátky s brokolicí a čedarem

Šťavnaté krůtí placičky z mletého krůtího masa, brokolice a čedaru pečené v troubě jsou perfektním předkrmem pro každou příležitost. Rychlé, snadné a tak chutné!

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého krůtího masa
  • ½ brokolice
  • 1 malá cibule
  • ½ šálku strouhaného čedaru
  • ¼ šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli
  • ⅛ lžičky mletého černého pepře

Postup

  • Brokolici rozeberte na růžičky a přidejte do hrnce s osolenou vodou.
  • Vařte 4–5 minut, dokud růžičky nezměknou.
  • Vodu dobře slijte a růžičky nakrájejte najemno, poté z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
  • Do velké mísy přidejte všechny ingredience a dobře promíchejte.
  • Pomocí rukou vytvarujte 12 placiček.
  • Plech na pečení vyložte pečícím papírem a bohatě ho postříkejte olejem ve spreji.
  • Na pečící papír naskládejte placičky a také je postříkejte olejem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 25-20 minut, v polovině je otočte.
  • Užijte si to!
Krůtí placičky z mletého krůtího masa, brokolice a čedaru pečené v troubě servírované na talíři.
www.plainvillefarms.com

Vyzkoušejte i naše nejlepší recepty na placičky z brokolice, po kterých bude olizovat až za ušima!

Placičky z krůtího masa a cukety pečené v trouby

Tyto pečené krůtí karbanátky jsou šťavnaté, zdravé, chutné a neuvěřitelně jednoduché na přípravu. Navíc jsou nízkokalorické!

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 střední cuketa
  • 1 velké vejce
  • 1 malá cibule
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 plátek bílého chleba, namočený ve studené vodě
  • 3 lžíce čerstvého nasekaného kopru

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Vyložte plech pečicím papírem.
  • Cuketu nastrouhejte a posypte 1/2 lžičkou soli.
  • Nechte 10 minut stát.
  • Z cukety vymačkejte vodu.
  • V míse smíchejte všechny ingredience.
  • Směs bude mírně lepivá, ale pokud se vám zdá příliš tekutá, můžete přidat 1/4 hrnku strouhanky.
  • Navlhčete si ruce a vytvořte placičky, každá o velikosti asi 1/3 šálku.
  • Placičky dejte na plech.
  • Pečte po dobu 15-20 minut.
  • Podávejte s oblíbenou omáčkou, salátem nebo je použijte burgeru.
Cuketové karbanátky s masem servírované s klínky citronu.
www.cookinglsl.com

Máme pro vás také 10 luxusních receptů na karbanátky z cukety, které musíte vyzkoušet. Nové a neotřelé kombinace!


Pikantní krůtí karbanátky

Tyto jednoduché krůtí placičky jsou perfektním proteinovým doplňkem vašeho oběda či večeře. Navíc se připravují z jednoduchých ingrediencí, které pravděpodobně doma už máte!

Co budete potřebovat

  • 450 g mletého krůtího masa
  • 1 lžíce nasekané jarní cibulky
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 2 lžíce čerstvého česneku, lisovaného
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience na karbanátky ve středně velké misce a jemně promíchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  • Nepřepracovávejte, získáte tak lepší texturu.
  • Zahřejte 1 lžíci oleje a 1 lžičku másla na pánvi na středně vysokém plameni a rozdělte krůtí směs na čtyři stejné části.
  • Jemně zploštěte, abyste vytvořili placičky, a poté je smažte na pánvi 5–8 minut z každé strany nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 71 °C.
  • Ujistěte se, že krůtí placičky dobře opečete, aby byly zvenku křupavé a uvnitř měkké.
  • Vyjměte ze sporáku a podávejte!
Karbanátky z krůtího masa.
www.eatwell101.com

Krůtí placičky s mrkví, sezamem a koriandrem

Luxusní karbanátky z mletého masa s mrkví, jarní cibulkou a koriandrem podávané s omáčkou z bílého misa, řepovým čatní a čerstvou zeleninou. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 500 g krůtího mletého masa
  • 1 mrkev, jemně nastrouhaná
  • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • ¼ šálku koriandrových listů a stonku, jemně nasekaných
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 3 lžíce ořechové pomazánky (mandlová nebo kešu)
  • 1 lžička mirinu
  • 2 lžíce horké vody (plus navíc)
  • 4 vrchovaté lžíce čatní z červené řepy k podávání
  • k podávání: čerstvý salát, okurka, avokádo, koriandr, bulky na burgery (volitelně)

Postup

  • V misce smíchejte mleté ​​maso, mrkev, jarní cibulku, sezamová semínka, koriandr a špetku soli a pepře.
  • Dobře promíchejte rukama a vytvarujte 8 placiček.
  • Rozpalte velkou pánev na středním plameni a opékejte karbanátky 6–8 minut z každé strany, dokud nebudou propečené.
  • Mezitím smíchejte miso, ořechovou pomazánku, mirin a 2 lžíce horké vody.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Placičky podávejte s čerstvým hlávkovým salátem, okurkou, avokádem, čatním z červené řepy a miso omáčkou (a burgerovými bulkami, pokud máte chuť na vydatný burger).
Karbanátky z mletého masa s mrkví, jarní cibulkou a koriandrem na talíři podávané s omáčkou z bílého misa, řepovým čatní a čerstvým salátem.
www.bodygoodfood.com.au

Možná se vám budou naše recenze ocelových pánví. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Karbanátky z krůtího masa s fetou a špenátem

Vynikající krůtí karbanátky se špenátem, slaným sýrem feta, trochou česneku, oregána a špetkou chilli vloček jsou dokonale vláčné a zamiluje si je celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého libového krůtího masa
  • 110 g čerstvého špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 60 g rozdrobeného sýra feta
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky soli
  •  1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky vloček červeného chilli

Postup

  • Umístěte pánev se silným dnem na středně vysoký plamen.
  • Do pánve přidejte olivový olej a špenát.
  • Špenát vařte do zvadnutí a podle potřeby míchejte.
  • Jakmile je špenát uvařený, stáhněte ho z plotny a nechte vychladnout.
  • Špenát nakrájejte nahrubo a dejte stranou.
  • Předehřejte si gril.
  • Do středně velké mísy dejte krůtí maso, vychlazený špenát, feta sýr, oregano, česnek, chilli vločky, sůl a pepř.
  • Navlhčete si ruce pod trochou studené vody a poté pomocí rukou promíchejte ingredience dohromady.
  • Směs rozdělte na čtyři stejné části a vytvořte z nich placičky.
  • Jakmile je váš gril rozpálený, položte placičky na gril.
  • Grilujte je pět minut, než je otočíte.
  • Placičky by měly dosáhnout vnitřní teploty 74 stupňů Celsia
  • Dobrou chuť!
Masové karbanátky se špenátem, slaným sýrem feta, trochou česneku, oregána a špetkou chilli vloček naskládané na sobě.
www.girlontherange.com

Chtěli byste do svého jídelníčku zařadit více ryb, ale nebaví vás je jíst na stále stejný způsob? Právě pro vás jsme si připravili 5 luxusních zdravých receptů na rybí karbanátky!
Jsou jednoduché, rychlé a velmi chutné.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X