Karbanátky a placičky z brokolic: nejlepší recepty do trouby i na pánev

Brokolice je skvělou surovinou, která by neměla chybět v našem jídelníčku. Jedná se o zeleninu, kterou si bez problémů vypěstujete na vlastní zahrádce.

Pokud nejste pěstitelé, nezoufejte, brokolici v dobré kvalitě koupíte téměř v každém obchodě. Mezi výhody brokolice patří, že snese prakticky všechny tepelné úpravy a je snadné ji proměnit v lahůdku.

Tato květáku podobná zelenina se kamarádí s redukčními dietami, výborně chutná i připravená v páře.

Podáváme ji jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.

Vyzkoušejte následující recepty a skvělý zdravý oběd máte za chvíli na stole.

Lahodné karbanátky z brokolice

Skvělé karbanátky, u kterých nebudete postrádat maso.

INGREDIENCE

  • 500 g brokolice
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g šunky
  • 3 vejce
  • 3 hrsti strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

POSTUP

  1. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.
  2. Uvaříme doměkka a nasekáme nadrobno.
  3. Přidáme nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou šunku.
  4. Vmícháme vejce.
  5. Osolíme. Opepříme.
  6. Pro hustší těsto můžeme přisypat trochu strouhanky.
  7. Karbanátky obalíme ve strouhance.
  8. Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme z obou stran dozlatova.
  9. Podáváme s bramborami nebo kaší.

Hotový recept na skvělé brokolicové karbanátky

Tip: pro nižší kalorickou hodnotu můžeme místo smažení péct v troubě.

Dietní brokolicové placičky

Skvělé placičky bez mouky. Vhodné na dietu i jen tak pro chuť.

INGREDIENCE

  • 500 g brokolice
  • 8 vajec
  • 130 g ovesných vloček (rozmixovaných)
  • 130 g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička oleje na smažení

POSTUP

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka.
  2. Brokolici nakrájíme nadrobno.
  3. Přimícháme ovesné vločky, vejce a sýr.
  4. Dochutíme pepřem a solí.
  5. Vypracujeme těsto.
  6. Karbanátky osmažíme na kapce oleje z obou stran.
  7. Podáváme s vařenými bramborami nebo jen tak.

Hotový recept na nejlepší brokolicové placičky

Podáváme se zdravým dipem.

Představili jsme vám dva skvělé recepty s brokolicí.

Všechny recepty lze konzumovat jako oběd i jako večeři. K obědu obvykle volíme přílohu v podobě brambor nebo bramborové kaše. Večer můžeme podávat i samotné.

Brokolice je velice blízká květáku. Ve všech receptech ho tedy můžeme nahradit právě touto zelenou příbuznou. Zkuste to například v receptech na zapečený květák. Věřte nám, že si pochutnáte.

Komentáře

  1. No já si ji můžu jen a jen vynachválit, zatím jsme si v ní udělali všichni to co máme rádi a dělá se to v ní velmi dobře.
    jen to chce trošku víc zainvestovat a ne ji kupovat někde na stánku, opravdu se to vyplatí.

  2. Plně souhlasím s paní, nekupovat žádný šunt za pár kaček, nemá to pak ten efekt pánve wok, aby jse zjistili co je nani tak dobrého?

  3. Ahoj, jj, je super. Mám ho doma. Info na stránce je podle mého názoru pravdivé. Mám ho zatím 2 roky a spokojenost. Rád doporučuji.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00