Tyto naše recepty na mleté maso s rýží jsou naprostá lahůdka. Přesvědčte se sami!

Není nad rychlá a jednoduchá jídla, která zvládnete připravit za použití minimálního množství nádobí.

A přesně takové jsou naše recepty na rizoto s mletým masem!

Vyzkoušejte varianty s pórkem, rajčaty či mozzarellou.

Pochutnáte si!

Rizoto s mletým hovězím masem a pórkem

Připravte si toto jednoduché jídlo z jednoho hrnce, které obsahuje bílkoviny, sacharidy i tuky. Navíc skvěle chutná a oblíbí si ho i vaše děti.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce másla
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 rajče zbavené kůže a nakrájené na kostičky
  • 2 pórky nakrájené na kolečka
  • ½ šálku kulatozrnné rýže
  • 1 kostka bujonu nebo 2 lžíce Podravky
  • mletý pepř podle chuti
  • 1 lžíce papriky
  • 3 lžíce nasekané petrželky

Postup

  • Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni máslo.
  • Přidejte cibuli a česnek a vařte 2 minuty.
  • Přidejte maso a 5 minut duste.
  • Přidejte rajčata a pórek a vařte dalších 10 minut.
  • Přidejte rýži, koření a 1 šálek vody a dále vařte.
  • Vařte asi 40 minut a během vaření přidávejte celkem 3,5 až 4 šálky vody.
  • Ozdobte petrželkou.
Rýže s masem a pórkem v misce, posypaná sýrem. Vedle je vidlička a plátky bagety.
www.balkanlunchbox.com

Máme pro vás i skvělé recepty na rýži po srbsku pro jakoukoliv příležitost. Inspirujte se!

Rýže s hovězím masem, fetou a bazalkou

Tento recept rizoto v řeckém stylu s mletým hovězím masem, rajčaty, fetou a bazalkou je ideální jako večeře během rušeného pracovního týdne. Připravuje se v jedné pánvi a potřebujete na něj pouze 7 dostupných ingrediencí.

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 a 1/2 šálku rýže arborio
  • 1 plechovka nakrájených rajčat nebo rajčatové omáčky
  • 3 šálky vody
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 a 1/4 šálku sýra feta, nakrájeného na kostky
  • 1/3 šálku čerstvých lístků bazalky

Postup

  • Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě opečte hovězí maso, až přestane být růžové.
  • Rýži proplachujte, dokud nebude voda čistá.
  • Do pánve k masu přidejte propláchnutou rýži, rajčata, vodu, sůl a balzamikový ocet.
  • Přiveďte k varu.
  • Jakmile se směs vaří, snižte plamen, přikryjte a duste na mírném plameni.
  • Fetu nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 0,5 cm.
  • Jakmile je rýže uvařená a voda odpařená, přidejte fetu a dobře promíchejte.
  • Před podáváním přidejte lístky bazalky.
  • Užijte si to!
Rizoto v řeckém stylu s mletým hovězím masem, rajčaty, fetou a bazalkou v hrnci.
www.flavorfulhome.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze hlubokých pánví, které hravě dokáží nahradit i klasický hrnec a být tak multifunkčním pomocníkem. Kdo vyhrál v našem srovnání? 


Rizoto s mletým masem, mrkví a parmazánem

Rýže vařená spolu s orestovaným mletým masem, nastrouhanou mrkví a podávaná s parmazánem je jednoduchou pochoutkou, která je vhodná pro celou rodinu!

Co budete potřebovat

  • 500 g libového (alespoň 80 %) mletého hovězího masa
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 šálek nevařené rýže arborio nebo dlouhozrnné bílé rýže
  • 3 a 1/2 šálků hovězího vývaru
  • 1/2 šálku nastrouhané mrkve
  • 1/2 šálku strouhaného čerstvého parmazánu
  • 3 lžíce nasekané čerstvé pažitky

Postup

  • Ve velké nepřilnavé pánvi restujte hovězí maso, cibuli, česnek a pepř na středně vysokém ohni 5 až 7 minut za občasného míchání, dokud není maso důkladně propečené; v případě potřeby sceďte tuk.
  • Vmíchejte rýži a za stálého míchání vařte 2 minuty.
  • Vmíchejte vývar a přiveďte směs k varu.
  • Snižte teplotu na středně nízkou.
  • Zakryjte pokličkou a vařte 10 minut.
  • Vmíchejte mrkev.
  • Vařte nezakryté dalších 5 až 7 minut nebo dokud se tekutina nevstřebá.
  • Sundejte pánev ze sporáku.
  • Vmíchejte sýr.
  • Zakryjte pokličkou a nechte 3 minuty stát.
  • Posypte čerstvou pažitkou.
Rýže s orestovaným mletým masem, nastrouhanou mrkví a sýrem, ozdobená čerstvou pažitkou a servírovaná v misce s vidličkou.
www.bettycrocker.com

Vyzkoušejte i naše výborné recepty na rizoto jako z Itálie pro každodenní vaření. Užijte si toto jednoduché a rychlé jídlo!

Rýže s kořenovou zeleninou, masem a strouhaným sýrem

Připravte si jednoduchý oběd či večeři z rýže, mletého masa, kořenové zeleniny a rajčat. Navíc vše zvládnete uvařit v jednom hrnci!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 400 g mletého masa
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • 3 bobkové listy
  • 2 cibule
  • 4 stroužky
  • 65 g mrkve
  • 70 g celeru
  • 65 g petržele
  • 200 g krájených rajčat v konzervě
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 400 g předvařené rýže
  • 100 g mraženého hrášku
  • 100 g eidamu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • nakládané okurky

Postup

  • Na rozpáleném oleji ve velkém hrnci orestujte maso.
  • Ochuťte solí, pepřem a bobkovým listem.
  • K opečenému masu přidejte nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek a po chvilce i kostičky kořenové zeleniny.
  • Krátce orestujte.
  • Ochuťte rajčaty z konzervy, mletou sladkou i pálivou paprikou a po krátkém opečení zalijte vývarem.
  • Do tekutého základu nasypte hrášek, rýži a pomalu vařte pod pokličkou do změknutí rýže a vsáknutí většiny tekutiny.
  • Následně nechte 30 minut na teplém místě odpočinout.
  • Rizoto servírujte v hlubokém talíři posypané strouhaným sýrem a petrželkou.
  • Podávejte s kyselými okurkami.
Rýže s mletým masem, kořenovou zeleninou a rajčaty servírovaná na talíři a posypaná sýrem. Vedle je vidlička a miska kyselých okurek.
www.kuchynalidla.sk

Rajčatové rizoto s mletým masem a mozzarellou

Tento vydatný recept byste si rozhodně neměli nechat ujít. Pokud máte rádi staré dobré boloňské těstoviny i rizoto, spojte chutě obou dobrot a připravte si jeden hvězdný pokrm. Podávejte s čerstvou bazalkou a sýrem.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g rýže carnaroli
  • 500 ml rajčatové passaty
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce cukru (volitelně)
  • 200 g mozzarelly, nakrájené na kousky
  • 100 g strouhaného parmazánu

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej.
  • Jemně restujte cibuli po dobu 3 minut, nebo dokud nezměkne.
  • Přidejte česnek a restujte 1 minutu.
  • Zvyšte teplotu a přidejte mleté ​​maso.
  • Maso opečte, což by mělo trvat cca 5 minut.
  • Snižte teplotu na střední a vmíchejte rýži.
  • Během celého procesu vaření rizoto neustále míchejte!
  • Přilijte rajčatovou passatu a posypte oreganem.
  • Promíchejte a nechte rizoto 5 minut nebo dokud se tekutina nevstřebá, mírně provařit.
  • Do rizota přidejte 125 ml hovězího vývaru a míchejte, dokud se vývar nevsákne do rýže.
  • Opakujte, dokud nespotřebujete všechen vývar.
  • Pokud rýže stále není zcela uvařená, přidejte troška vývaru nebo vody a míchejte, dokud není rýže uvařená podle vašich představ.
  • Volitelně vmíchejte cukr.
  • Do rizota přidejte mozzarellu a nechte rozpustit.
  • Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Rýže s rajčatovou passatou a mletým masem servírovaná na talíři s čerstvou bazalkou, mozzarellou a cherry rajčaty. Na talíři je i lžíce a vidlička.
www.greedygourmet.com

Rýže je nepostradatelná světová plodina, která by neměla chybět ve vaší stravě. Víte, že na světě existuje více než 120 000 druhů rýže? Rozdíly mezi jejími druhy jsou velké. Jaká se používá na rizoto a která třeba na sushi? To vše a mnohem více se dozvíte v našem obsáhlém článku o rýži.

A jak se vám naše dnešní recepty na rizoto s mletým masem líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X