Recepty na bábovku s mrkví vám dokonale rozzáří celý den! Ochutnejte naše kombinace

Měli jste tu čest ochutnat ty nejvláčnější recepty na mrkvovou bábovku?

U nás najdete jen ty nejlepší, nejměkčí a nejchutnější varianty!

Zkuste je všechny a uvidíte, že ani jeden nemá chybu.

Mrkvová bábovka s cheesecake vrstvou uvnitř

Tato bábovka s mrkví je bohatá na chuť, jemná texturou a vláčná svým těstem. Stejně jako další sladké dobroty například naše nepřekonatelné mrkvové muffiny!

Co budeme potřebovat

  • 240 ml rostlinného oleje
  • 4 velká vejce
  • 350 g cukru
  • 135 ml jablečného protlaku
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 315 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 260 g oloupané a nakrájené mrkve
  • 130 g nahrubo nasekaných pekanových ořechů

Na cheesecakovou vrstvu

  • 340 g smetanového sýra
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Na glazuru

  • 120 g moučkového cukru
  • 30-45 ml čerstvé pomerančové šťávy

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Formu na bábovku důkladně vymažte.
  • Ve velké míse vyšlehejte olej, vejce, hnědý cukr, jablečný protlak, vanilku a pomerančovou kůru, dokud se nespojí.
  • V další velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek a hřebíček, dokud se nespojí.
  • Mokré ingredience nalijte do suchých ingrediencí a smíchejte dohromady, dokud se nespojí.
  • Vmíchejte mrkev a pekanové ořechy.
  • Nalijte a rozetřete polovinu těsta do formy.
  • Ve střední misce vyšlehejte smetanový sýr, dokud nebude zcela hladký a krémový. Přidejte cukr, vejce a vanilku.
  • Směs smetanového sýra rozetřete v rovnoměrné vrstvě na těsto na mrkvovou bábovku a snažte se vyhnout roztírání až k okrajům formy.
  • Nalijte a rovnoměrně rozetřete zbývající těsto na bábovku a poté pomocí nože velmi jemně promíchejte těsto dohromady.
  • Pečte 55–75 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu bábovku nevyjde čisté.
  • Po dokončení vyjměte z trouby a nechte 30 minut vychladnout uvnitř formy.
  • Před glazováním se ujistěte, že bábovka z mrkve úplně vychladlá.
  • Ingredience na glazuru smíchejte dohromady a pokapejte s ní bábovku.

Bábovku si připravte 1 den předem. Nechte ji zcela vychladnout, pevně zakryjte a poté chlaďte. Před podáváním ji nechte několik hodin stát při pokojové teplotě.
Nejlepší je ji ozdobit polevou těsně před podáváním.
Chcete-li ji zmrazit, nechte bábovku zcela vychladnout, pevně ji zabalte a zmrazte až na 3 měsíce.
Rozmrazte přes noc v lednici.

Kousek bábovka naplněný krémovou tvarohovou vrstvou.
Zdroj: biggerbolderbaking.com

Bábovka z mrkve a ořechů

Nejlepší recept na mrkvovou bábovku s ořechy, která vám vykouzlí úsměv na tváři pokaždé, když jí ochutnáte. Těsto je vláčné a ozvláštněné křupavými oříšky. Stejně vám bude chutnat i mrkvové cukroví, vhodné i pro diabetiky.

Co budeme potřebovat

  • 240 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ šálku rozinek
  • ½ šálku vlašských ořechů (nasekaných)
  • 4 velká vejce
  • ¾ šálku oleje
  • 200 g hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 5 středních mrkví (jemně nastrouhaných)

Postup

  • Předehřejte troubu na 160˚C. Vymažte formu na bábovku.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici, rozinky a vlašské ořechy.
  • V jiné míse prošlehejte vejce, olivový olej, cukr, vanilku a mrkev do hladka.
  • Nalijte mokrou směs do suché moučné směsi a smíchejte dohromady, dokud se nespojí.
  • Těsto nalijte do připravené formy a pečte 60–65 minut, dokud párátko zapíchnuté do středu dortu nevyjde čisté.
  • Mrkvový koláč nechte 10–15 minut vychladnout ve formě.
Nadýchaný moučník z mrkve ozdobený ořechy a mrkví.
Zdroj: thestatenislandfamily.com

Bábovka s mrkví a tvarohovou polevou

Máš-li citrony udělej z nich citronádu, máš-li mnoho mrkví udělej z ní mrkvovou bábovku! Připravte si tento jednoduchý recept, který je doplněn o sladkou tvarohovou polevu. A nenechte si ujít ani výborné dezerty z mrkve, podle našich receptů.

Co budeme potřebovat

  • 225 ml slunečnicového oleje
  • 4 velká vejce
  • 275 g světle hnědého cukru
  • 300 g strouhané mrkve
  • 100 g rozinek (volitelně)
  • Kůra z 1 pomeranče
  • 275 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku

Na polevu

  • 100 g másla
  • 200 g plnotučného smetanového sýra
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 400 g moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte formu.
  • Nalijte slunečnicový olej a vejce do velké mísy a přidejte cukr – lehce promíchejte.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru a promíchejte.
  • Přidejte mouku, sodu, kypřící prášek, zázvor, skořici a muškátový oříšek a znovu promíchejte.
  • Směs nalijte do formy a pečte v troubě 55-60 minut.
  • Po upečení nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte.
  • Vyšlehejte změklé máslo, aby bylo opravdu hladké.
  • Přimíchejte smetanový sýr a vmíchejte vanilkový extrakt.
  • Postupně přidávejte moučkový cukr, aby to směs byla tuhá.
  • Jakmile bábovka zcela vychladne, natřeme na ní polevu.
Nadýchané těsto přelité jemnou polevou z tvarohu.
Zdroj: practicallyhomemade.com

Hrníčková mrkvová bábovka

Tento recept na bábovku s mrkví připravený z jednoho hrnečku je vlhký, nadýchaný a plný aromatického koření. Ideální na Velikonoce nebo kdykoli, když máte chuť na něco sladkého!

Co budeme potřebovat

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • špetka mletého hřebíčku
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 4 celá velká vejce
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 1/4 šálku mrkve (asi 4-5 velkých oloupaných mrkví) nastrouhané

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • Formu vymažte a lehce poprašte moukou.
  • Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience (mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek, hřebíček, rozinky a vlašské ořechy).
  • Ve střední míse prošlehejte vejce, olej, cukry a vanilkový extrakt, dokud se nespojí.
  • Přidejte mrkev a míchejte.
  • Mokrou směs nalijte do suché moučné směsi a stěrkou smíchejte, dokud se nespojí.
  • Těsto nalijte do připravené formy a pečte 40–45 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Mrkvovou bábovku alespoň 15 minut vychladnout ve formě, poté ji vyklopte.
Kousek bábovky s krémem a ořechy upečený podle hrnečku.
Zdroj: mountainmamacooks.com

Bábovka s mrkví a medem

Tato nádherná mrkvová bábovka dodává klasickému receptu nový rozměr: je ideální pro odpolední čaj, narozeniny a velikonoční pečení, nebo jako zákusek ke kvalitní kávě z nejlepšího pákového kávovaru Sencor. Proč pákový? To se dozvíte v naší recenzi.

Co budeme potřebovat

  • 325 g hladké mouky
  • ½ lžičky sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky mletého nového koření
  • 80 g sušeného kokosu
  • 100 g kousků vlašských ořechů (nasekaných)
  • 280 ml slunečnicového oleje
  • 300 g světle hnědého cukru
  • 4 velká vejce
  • 300 g mrkve (oloupané a nastrouhané)

Na medovou polevu

  • 60 g moučkového cukru
  • 120 g plnotučného smetanového sýra
  • 1 lžíce medu
  • Šťáva 1 citron

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem.
  • Do velké mísy prosejte mouku, sodu, prášek do pečiva, skořici, hřebíček a nové koření.
  • Vmíchejte kokos a vlašské ořechy.
  • Do další velké mísy dejte olej a cukr a šlehejte do bledé a husté hmoty.
  • Přidejte vejce, a poté přidejte veškerou nastrouhanou mrkev.
  • Vmícháme moučnou směs, těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme 45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte 15 minut vychladnout ve formě, poté koláč vyklopte na mřížku, aby zcela vychladl.
  • Na polevu, prosejte moučkový cukr do střední mísy a přidejte smetanový sýr, med a citronovou šťávu.
  • Šlehejte, dokud nebude hladká a tekutá, a pokud je poleva příliš hustá, přidejte ještě trochu citrónové šťávy.
  • Polevu z medu přelijte přes mrkvovou bábovku.
Krásná bábovka s posypem o ořechů a polevou z medu.
Zdroj: frostingandfettuccine.com

Jak ozdobit bábovku krémem, polevou a ganache

Jak ozdobit bábovku polevou

Poleva vyrobená z cukrářského cukru, mléka a vanilkového extraktu a citronové šťávy.

Postup

  • V malé misce smíchejte cukr, mléko a vanilku. Míchejte do hladka. Pokud chcete, nechte 5 minut odstát, aby zhoustla. Vmíchejte tolik cukrářského cukru, aby poleva snadno stékala ze lžičky, ale zároveň byla neprůhledná a dostatečně hustá, aby se nevsákla do dortu.
  • Polijte bábovku a nechte ji odpočinout při pokojové teplotě, dokud poleva neztuhne, nebo ji dejte přikrytou do lednice.

Jak ozdobit bábovku čokoládovou ganache

Lahodná ganache, vyrobená pouze z čokolády a smetany.

Postup

  • V malém hrnci rozehřejte smetanu na šlehání, dokud nebude horká, a poté vmíchejte stejné množství polosladkých čokoládových lupínků nebo nasekané čokolády. Šlehejte, dokud se čokoláda nerozpustí a ganache nebude hladká.
  • Chlaďte ganache v lednici po dobu 20-30 minut, měla by být trochu hustší, ale stále tekutá.
  • Přelijte bábovku a podávejte hned, nebo ji vložte do zakryté nádoby a vychlaďte, dokud čokoláda neztuhne.

Jak ozdobit bábovku krémem

Na krém budete potřebovat máslo (115 g), smetanový sýr (230 g), lžička vanilkového extraktu, moučkový cukr (500 g).

Postup

  • Připravte si polevu ze smetanového sýra, přičemž nezapomeňte použít smetanový sýr pokojové teploty. Pokud je poleva hodně měkká, nechte ji krátce vychladit v lednici, aby trochu ztuhla.
  • Smetanový krém nandejte do cukrářského pytlíku a ozdobte jím bábovku.
  • Zakrytou bábovku uchovávejte v lednici.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X