Možná trochu exotické, ale přesto dokonalé a chutné.
Nejlepší recepty na kokosovou bábovku najdete jen u nás!
Vyzkoušejte je všechny a najděte si ten, který vás nadchne nejvíce.
Tak se kterým začnete?
Tradiční kokosová bábovka
Tento nejlepší recept na bábovku s kokosem vás dostane do kolen! Je tak vláčný a jemný a plný kokosové chuti. Je rychlý a snadný na přípravu a ideální k upečení v rušném týdnu. Místo této glazury si můžete připravit i jinou polevu, podle našich receptů.
Co budeme potřebovat
- 350 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 100 g másla
- 250 g cukru
- 4 vejce
- 2 lžičky kokosového extraktu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 125 ml mléka
- 150 g slazeného strouhaného kokosu
Na glazuru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce mléka
- 1 lžička kokosového extraktu
Na posypku
- 100 g strouhaného slazeného kokosu
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Ve velké míse šlehejte máslo a cukry na střední rychlost, dokud nebudou nadýchané.
- Přidejte vejce, vanilku a kokosový extrakt šlehejte do hladka.
- Přidejte mléko, šlehejte na nízkou rychlost.
- Přidejte moučnou směs a šlehejte, dokud se nespojí. Vmíchejte kokos.
- Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
- Pečte 50–55 minut.
- Před glazováním nechte kokosovou bábovku úplně vychladnout.
- Polevu připravíte tak, že rozpustíte máslo. Přidejte moučkový cukr, mléko a kokosový extrakt.
- Šlehejte do hladka.
- Bábovku pokapejte polevou. Bohatě posypte kokosem.

Bezlepková bábovka z kokosové mouky
Připravte si kokosovou bábovku s kokosovou moukou, která je 100% keto friendly! Další sladké recepty s kokosem jsou tyto lahodné řezy na 6 způsobů! Ochutnejte!
Co budeme potřebovat
- 120 g kokosové mouky
- 65 g náhražky cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilky
- 100 g zakysané smetany
- 125 ml kokosového mléka
- 1 lžíce másla ( rozpuštěného)
- 5 vajec
Postup
- V míse prošlehejte suché ingredience.
- Přidejte mokré ingredience a míchejte, dokud se důkladně nepromísí.
- Nalijte do vymazané bábovkové formy.
- Pečte při 180 °C po dobu 35-40 minut nebo dokud nevyjde párátko čisté.

Objevte podobné tipy
Bábovka z kokosu a hrnečku
Tento vláčný a sladký recept na kokosovou bábovku je snadno vyrobitelný moučník z jednoho hrnečku a je plný lahodné tropické chuti. Každé sousto tohoto lehkého a lahodného moučníku překypuje bohatou chutí strouhaného kokosu a kokosového cukru!
Co budeme potřebovat
- ½ šálku slaného másla (změkčeného)
- ¾ šálku bílého krystalového cukru
- ¾ šálku kokosového cukru
- 4 velká vejce
- 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ šálku zakysané smetany
- ¼ šálku plnotučného mléka
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek strouhaného kokosu
Na polevu:
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 lžíce neslazeného kokosového mléka
- ½ lžičky kokosového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte bábovkovou formu máslem a moukou.
- Ve velké míse smíchejte smetanu, máslo a cukr, dokud nevznikne mokrá, drobivá směs.
- Přidejte vejce, vanilku, zakysanou smetanu a mléko a znovu promíchejte, dokud nebude hladká.
- Přidejte jedlou sodu, prášek do pečiva, mouku a strouhaný kokos a vmíchejte suché ingredience do mokrých surovin.
- Nalijte těsto do formy a pečte 45 minut, nebo dokud párátko nevyjde čisté.
- Před vyjmutím nechte koláč asi 10 minut vychladnout.
- Na polevu vyšleháme kokosové mléko, kokosový extrakt a cukrářský cukr do hladka.
- Vyjměte kokosovou bábovku z formy, posypte opečeným kokosem.
Jak si nejlépe připravíte nadýchané kosové těsto? Tak že ho vyšleháte výkonným ručním šlehačem, u kterého můžete regulovat rychlost. Ty nejlepší prošly naší recenzí, tak si vyberte!

Bábovka s kokosem a bílou čokoládou
Milovníci kokosu se zblázní do tohoto úžasného recepty na kokosovou bábovku s bílou čokoládou! Hutná, ale lehká a nadýchaná, se spoustou kokosové chuti! A že čokoláda je nejlepší ingrediencí se můžete přesvědčit v i dalších receptech na čokoládové řezy.
Co budeme potřebovat
- 360 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3/4 lžičky soli
- 230 g nesoleného másla
- 230 g plnotučného smetanového sýra
- 400 g krystalového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3/4 lžičky kokosového extraktu
- 5 velkých vajec pokojové teploty
- 115 ml neslazeného kokosového mléka
- 60 ml kokosového oleje
Na čokoládu
- 230 g nesoleného másla
- 280 g moučkového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 50 ml neslazeného kokosového mléka
- 1/4 lžičky kokosového extraktu
- 170 g kvalitní bílé čokolády rozpuštěné
- 100 g strouhaného kokosu
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl, dokud se dobře nespojí.
- Šlehejte máslo a smetanový sýr při střední rychlosti, dokud nebude směs hladká a krémová, asi 1 minutu.
- Postupně přidávejte cukr šlehejte asi 3 minuty.
- Vmíchejte vanilkový extrakt a kokosový extrakt.
- Snižte rychlost, poté přidejte vejce.
- Vmíchejte kokosové mléko a kokosový olej.
- Snižte rychlost na nízkou a přidejte mouku, míchejte, dokud se nespojí.
- Bábovkovou formu vymažte a vysypte.
- Těsto vlijte do připravené formy.
- Pečte 55 až 60 minut, dokud párátko nevyjde čisté.
- Na čokoládu vyšlehejte máslo s cukrem.
- Přidejte sůl, kokosové mléko a kokosový extrakt a vyšlehejte do hladka.
- Přidejte bílou čokoládu a vyšlehejte do hladka.
- Vychladlou kokosovou bábovku potřete polevou z bílé čokolády a posypte kokosem.
- Polevu nechte 20 minut ztuhnout.

Jak ozdobit bábovku?
- Můžete položit 1 bábovku na druhou, připevnit je k sobě špejlemi a ozdobit je tak, aby vypadaly jako jablko!
- Použijte trochu zelené polevy, pár červených M&M bonbónů a mašli k přeměně klasické bábovky na na vánoční věnec.
- Položte na sebe dvě bábovky, použijte oranžovou polevu a pomocí hnědého a zeleného fondánu si vytvořte roztomilou dýni, plněnou bonbóny.
- Použijte polovinu bábovky a ozdobte ji barevnými bonbóny a cukrovou vatou a vytvořte duhový dort.

- Nevyhazujte Zelenou část ananasu! Umístěte ji do středu své bábovky a voila, máte doma bábovkový ananas.
- Přidejte několik čokoládových plátků a kávových zrn, abyste vytvořili rustikální styl na bábovce.
- Nikdy nepodceňujte ovoce… dokáže dodat každé bábovce barvu. Naplňte střed jahodami a podívejte se, jak krásně to vypadá!