Luxusní recepty na domácí muffiny s borůvkami! Roztančete své chuťové pohárky

Je něco lepšího než sladké borůvky ve sladkých receptech na borůvkové muffiny?

My si myslíme, že ne!

Proto neváhejte a ochutnejte toto nadýchané těsto spolu s těmito modrými lesními diamanty.

Zkusíte je s námi?

Tradiční borůvkové muffiny

Toto je náš oblíbený recept! Muffiny jsou extra máslové, měkké a vláčné. Nakonec tuto dobrotu posypte skořicovým třtinovým cukrem a dílo bude dokonalé. Pokud jste milovníky muffinů, potom musíte vyzkoušet tyto jablečné muffiny a tradiční americké muffiny.

Co budeme potřebovat

Poleva z hnědého cukru

  • 100 g hnědého cukru
  • 70 g nasekaných vlašských ořechů (nebo pekanových ořechů)
  • 1 lžička mleté skořice

Na muffiny

  • 220 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 115 g másla
  • 100 g krystalového cukru
  • 50 g cukru
  • 2 velká vejce
  • 120 g zakysané smetany (nebo bílého/vanilkového jogurtu)
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 60 ml mléka při pokojové teplotě
  • 250 g čerstvých nebo mražených borůvek

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte formu na muffiny nebo použijte košíčky.
  • Všechny přísady na polevu smícháme dohromady.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • Vyšlehejte máslo, krystalový cukr a hnědý cukr.
  • Při střední rychlosti přidávejte vejce jedno po druhém.
  • Přidejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt, dokud se nespojí.
  • S mixérem běžícím na nízké otáčky přidejte suché přísady a mléko do mokrých přísad a šlehejte.
  • Vmíchejte borůvky.
  • Těsto vlijte do formiček.
  • Na každý muffin přidejte lžičku směsi z hnědého cukru a ořechů.
  • Pečte 5 minut při 220 °C, poté snižte teplotu trouby na 180 °C.
  • Pečte dalších 18–20 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Celková doba, kterou se tyto muffiny budou péct je asi 23–25 minut.
  • Muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě na muffiny.
Papírové košíčky naplněné nadýchaným těstem plné borůvek.
Zdroj: bromabakery.com

Muffiny z jogurtového těsta s borůvkami

Tyhle borůvkové muffiny s jogurtem jsou vážně nejlepší! Jsou tak vlhké a jemné, máslové a jsou plné borůvek. Klíčem k nejlepším muffinům je použití jogurtu, citronové kůry a nešetřit borůvkami. Tento recept je tak jednoduchý, potřebujete pouze 1 mísu, metlu a žádný mixér. Pokud hledáte další dokonalé recepty s s borůvkami, už nehledejte – tyto jsou naše oblíbené!

Co budeme potřebovat

  • 2 velká vejce
  • 240 g jogurtu
  • 115 g rozpuštěného másla
  • 200 g krystalového cukru
  • kůra nastrouhaná z 1 citronu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky jemné mořské soli
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g borůvek
  • 2 1/2 lžíce hnědého cukru na posypání

Postup

  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Borůvky omyjeme, osušíme papírovými utěrkami a dáme stranou.
  • Připravte si formu na muffiny a vyložte ji 12 košíčky.
  • Do velké mísy přidejte vejce, jogurt, máslo, cukr, citronovou kůru, vanilku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Přidejte mouku.
  • Přidejte borůvky (několik borůvek si ponechte jako ozdobu).
  • Těsto rovnoměrně rozdělte mezi 12 košíčků na muffiny.
  • Na těsto dáme odložené borůvky, lehce je zatlačíme do těsta. Posypte hnědým cukrem.
  • Pečte asi 25 minut, dokud špejle nevyjde čistá.
Krásně vypečené borůvkové bábovky v košíčkách.
Zdroj: sweetcsdesigns.com

Jednoduché muffiny z borůvek do 30 minut

Když vidíte borůvky ve slevě, nemůže vás napadnout nic jiného než si upéct tento jednoduchý recept na borůvkové muffiny. Zabere vám to jen 30 minut a na stole vám přistanou neuvěřitelně vláčné a nadýchané dobroty, které si zamilujete na jedno kousnutí! Další možností, jak si je vychutnat, jsou lahodná a krémová smoothies!

Co budeme potřebovat

  • 375 g hladké mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 220 g bílého cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 250 ml podmáslí
  • 60 g másla
  • 65 ml rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 250 g borůvek

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  • V míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a sůl.
  • V samostatné misce ušlehejte podmáslí, rozpuštěné máslo, olej, vejce a vanilku.
  • V míse s moukou udělejte důlek, nalijte do něj vaječnou směs.
  • Míchejte, dokud se nespojí.
  • Většinu borůvek přimíchejte – část si nechte na ozdobu.
  • Těsto rozdělte mezi formičky. Navrch dejte zbylé borůvky.
  • Pečte 5 minut, poté troubu stáhněte na 180°C.
  • Pečte dalších 13 – 15 minut, dokud špejle zapíchnutá do muffinu nevyjde čistá.
Vypečené sladké muffiny plné modrých borůvek.
Zdroj: bakerbynature.com

Tvarohové muffiny s borůvkami

Připravte si tyto super snadné borůvkové muffiny, které budou chutnat všem věkovým kategoriím! Podávejte je s voňavou kávou z kávovaru Jura pro dospělé a s chutnými domácími limonádami pro děti!

Co budeme potřebovat

  • 100 g změklého másla
  • 140 g zlatého moučkového cukru
  • 2 velká vejce
  • 140 g tvarohu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 125g balení borůvek

Postup

  • Troubu rozehřejte na 200 stupňů a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky.
  • Máslo a moučkový cukr ušlehejte dohromady.
  • Přidejte vejce a šlehejte 1 minutu, poté vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt a mléko.
  • Mouku, prášek do pečiva a sodu smíchejte v misce s ¼ lžičky jemné soli, poté ji vmíchejte do mokrých surovin.
  • Nakonec vmíchejte borůvky a směs rozdělte do košíčků na muffiny.
  • Pečte 5 minut, poté snižte troubu na 180 stupňů a pečte dalších 15–18 minut, dokud nezezlátne a špejle zasunutá do středu vyjde čistá.
  • Nechejte 10 minut chladit ve formě, poté opatrně vyjměte.
Nadýchané těsto s borůvkami ve formičce.
Zdroj: hubpages.com

Jak ozdobit muffiny?

Jakmile jsou vaše košíčky upečené a poleva připravená, je čas na zdobení. Zde je 5 technik, které můžete vyzkoušet, počínaje nejjednoduššími až po ty nejpokročilejší.

Technika č. 1: Není potřeba žádný cukrářský sáček

Jak zdobit: Použijte velkou polévkovou lžíci na nabírání asi 1 1/2 až 2 polévkových lžic polevy na košíček. Použijte zadní část lžíce, nezoubkovaný nůž na máslo nebo malou špachtli, abyste polevu rozetřeli až k okraji a odstranili přebytečné množství. S mírným přitlačením nástroje na polevu se pohybujte ve spirále od vnějšího okraje do středu košíčku, což na závěr vytvoří pěknou vlnu.

Technika č. 2: Klasická spirála

Jak zdobit: Použijte cukrářský sáček s uzavřenou nebo otevřenou hvězdicovou špičkou a naplňte jej polevou. Počínaje vnějším okrajem košíčku, začněte vytlačovat krém směrem ke středu košíčku, používejte rovnoměrný a nepřetržitý tlak na sáček. Dokončete kroužení ve středu košíčku, tím že uvolníte tlak a mírně nadzvedněte špičku, až se budete blížit středu.

Další možností je začít s kroužením ve středu košíčku a postupovat k okraji. Obě techniky vytvoří mírně odlišné spirály.

Technika č. 3: Cik cak

Jak ozdobit: Svůj cukrářský sáček opatřete špičkou okvětního lístku (vypadá jako slza) a naplňte jej polevou. Držte košíček v nedominantní ruce pod úhlem zhruba 45 stupňů. Začněte špičkou v horní části košíčku. Vyvíjejte tlak na cukrářský sáček nepřetržitě, když pohybujete špičkou tam a zpět, postupujte až ke spodnímu okraji košíčku, dokud nebude povrch zcela zakrytý.

Technika č. 4: Vícebarevná poleva

Jak zdobit: Použijte potravinářské barvivo k tónování dvou nebo tří porcí bílé polevy. Každou obarvenou polevu vložte do vlastního cukrářského sáčku a naplňte ho jen asi do třetiny. Všechny tři pytlíčky vložte do jednoho společného velkého, kam umístíte i uzavřenou hvězdicovou špičku.
Naneste počáteční kousek polevy na kus pergamenu nebo cvičný košíček. Ihned se totiž nemusí objevit všechny barvy. Jakmile všechny barvy vyjdou ze špičky, zdobte jak si přejete.

Technika č. 5: Kombinace

Jak zdobit: Připravte si několik cukrářských sáčků opatřených špičkami různých velikostí a tvarů. Začněte špičkou, která je největší. Dále přejděte na středně velkou špičku a použijte jiný design. Posledním prvkem, který může použít jsou velmi malé tečky umístěným napříč všemi prvky, které vyplňují všechna prázdná místa.

How to Frost Cupcakes
Zde je jednoduchý návod, jak si snadno a rychle ozdobit své muffiny.Zdroj: Life, Love and Sugar

Překvapivá fakta o borůvkách

  • Jedna velká hrst borůvek obsahuje pouhých 44 kalorií, ale má 2 gramy vlákniny a 10 % doporučeného denního obsahu vitamínu C.
  • Borůvky se umístily na prvním místě v množství antioxidantů, které jsou přínosné pro zdraví ve srovnání s více než 40 čerstvými druhy ovoce a zeleniny.
  • Borůvka je jedna z mála potravin, která má skutečně přirozeně modrou barvu. Pigment, který dává borůvkám jejich charakteristickou barvu – nazývaný anthokyan – je to stejná sloučenina, která poskytuje úžasné zdravotní přínosy borůvek.
  • Lidé jedí borůvky již více než 13 000 let.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X