Lahodná horká čokoláda se šlehačkou

Lahodná horká čokoláda se šlehačkou
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 5 dkg mléčné čokolády
  • 8 dkg hořké čokolády
  • 600 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • ½ sáčku vanilkového cukru (nebo dřeň z 1 vanilky)
  • 1 lžíce kakaa
  • strouhaná kůra z ½ pomeranče
  • 4 lžíce pomerančového likéru
  • 4 lžíce ušlehané smetany
  • 4 lžíce strouhané čokolády

Postup receptu

  1. Hořkou a mléčnou čokoládu nasekáme najemno
  2. Smetanu a mléko krátce povaříme, přidáme vanilku či vanilkový cukr a odstraníme z plotny
  3. Přidáme kakao, pomerančovou kůru, nasekanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
  4. Sklenice, ve kterých čokoládu budeme podávat, nahřejeme, do každé nalijeme 1 lžíci pomerančového likéru a přelijeme horkou čokoládou
  5. Sklenici ozdobíme kopečkem našlehané smetany a posypeme strouhanou čokoládou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X