Tisk receptu

Koblihy

Recept přidán 13.02.2010


Ingredience
50 dkg hladké nebo polohrubé mouky, 3 dkg cukru, 3 dkg tuku, 3 žloutky, 3 dkg droždí, špetka soli, 3 lžíce rumu, citronová kůra, cca 3 dl vlažného mléka.

Příprava receptu

Droždí posypeme lžičkou cukru, přidáme asi 3 lžíce vlažného mléka a mouky a necháme vykynout kvásek. Tuk utřeme s cukrem a žloutky, pak přidáme kvásek, mouku a rum a zpracujeme hladké těsto. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě, vyklopíme na vál, rozválíme na plát a kolečkem vykrajujeme koblihy. Naplněné koblihy necháme kynout na vále celkem 20-30 minut, během kynutí je obrátíme. Ve vyšší vrstvě tuku usmažíme tak, že je do tuku vložíme spodní stranou dolů a nejdříve smažíme zakryté pokličkou, po několika minutách pokličku sejmeme, koblihy obrátíme a dosmažíme.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  90 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Moučníky




Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Koblihy

Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky
  • Boží řezy
    V receptu na Boží řezy je uvedeno dvě lžíce solamylu,prosím Vás ,kde se přidává,protože v postupu...
  • Re: Vegetariánská tortila se sádlem?
    Mexická tortilla je především z kukuřičné mouky, ne pšeničné. Celé je to česká úprava.
  • Vegetariánská tortila se sádlem?
    To se mi moc nezdá. Je tedy v původní mexické receptuře sádlo, nebo to je až česká úprava?
  • mnam
    jeto opravdu vinikajici s bramborovou kasi s česnekem mnam
  • řízky
    výborné a diabolské :) ako prílohu som servírovala zemiakové guličky pommes noisettes