Tisk receptu

Koprová omáčka

Recept přidán 21.04.2011


Ingredience
2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, sůl, 3 lžíce kopru ( může být čerstvý, sušený, sterilovaný, mražený), 1 lžička octa, 1/2 kostky bujónu, 3/4 l vody, 2 dl sladké nebo zakysané smetany.

Příprava receptu

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou a povaříme. Přidáme nasekaný kopr a část bujónové kostky. Necháme přejít varem, podle chuti osolíme a okyselíme a vmícháme kelímek sladké nebo zakysané smetany. Do omáčky vložíme na celá nebo na půlky překrojená vařená vejce a necháme prohřát. Příloha: knedlík, těstoviny.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  30 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Bezmasá jídla , Rychlé recepty , Levné recepty , Velikonoce




K receptu doporučujeme

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Koprová omáčka

Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky