Koprová omáčka

Koprová omáčka
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 3 lžíce kopru ( může být čerstvý
  • sušený
  • sterilovaný
  • mražený)
  • 1 lžička octa
  • 1/2 kostky bujónu
  • 3/4 l vody
  • 2 dl sladké nebo zakysané smetany.

Postup receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou a povaříme
  2. Přidáme nasekaný kopr a část bujónové kostky
  3. Necháme přejít varem, podle chuti osolíme a okyselíme a vmícháme kelímek sladké nebo zakysané smetany
  4. Do omáčky vložíme na celá nebo na půlky překrojená vařená vejce a necháme prohřát
  5. Příloha: knedlík, těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X