Tisk receptu

Krůta s nádivkou

Recept přidán 22.10.2008


Ingredience
1 krůta, 15 dkg slaniny, 20 dkg másla, sůl Na nádivku: 4 vejce, 6-7 housek ( 30 dkg ), 100 ml mléka, sůl, 10 dkg másla

Příprava receptu

Na nádivku nakrájíme na malé kostičky housky, jednu dáme stranou, nastrouháme jí a nakrájené housky navlhčíme mlékem. Máslo smícháme se žloutky, přidáme housky, sůl a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme i s nastrouhanou houskou do nádivky. Krůtu omyjeme, osolíme, naplníme nádivkou a hustě poklademe na plátky nakrájenou slaninou. Otvory zašijeme kuchyňsku nití, aby nádivka nevytekla ven. Poklademe kousky másla a trochu podlijeme vodou. Krůtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C 2-3 hodiny ( podle velikosti krůty ). Při pečení přeléváme vypečenou šťávou.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    6 osob(y)
Doba přípravy:  200 minut
Obtížnost:         středně těžké středně těžké


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Maso > Krůtí maso




K receptu doporučujeme

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Krůta s nádivkou

Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky