Patisonové lečo

Patisonové lečo
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 větší patisony
  • 2 cibule
  • 1 nožička ostřejší klobásy
  • 6 velkých rajčat
  • 2 lžíce tuku
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce
  • pažitka nebo petrželka.

Postup receptu

  1. Patisony oloupeme a nakrájíme je na kostky
  2. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
  3. Přidáme nakrájené patisony a chvíli dusíme (10-15 minut), až jsou patisony poloměkké
  4. Pak přidáme do leča na kostičky nakrájenou klobásu a na kostky nakrájená rajčata, sůl a mletý pepř
  5. Podusíme tak, aby šťáva z rajčat alespoň částečně vysmahla
  6. Pak vmícháme vejce a necháme je ztuhnout
  7. Při podávání sypeme pažitkou nebo petrželkou
  8. Příloha: chléb, pečivo, brambory
  9. Obměna: pro dietnější úpravu vynecháme klobásu a vejce nahradíme zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X