Excelentní bažant pečený na slanině a cibulce

Excelentní bažant pečený na slanině a cibulce
Doba přípravy: 135 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 bažant
  • 10 dkg slaniny
  • 10 dkg másla
  • 1 cibule
  • sůl

Postup receptu

  1. Očištěného a omytého bažanta osolíme, prošpikujeme (především prsíčka) polovinou slaniny nakrájené na proužky a dáme péci do pekáče, který jsme vyložili zbytkem slaniny nakrájené na plátky a nakrájenou cibulí
  2. Dovnitř bažanta i nahoru dáme kousek másla, maso je pak jemné a není suché
  3. Bažanta pečeme doměkka podle doby stáří, většinou se jedná o 2 hodiny
  4. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem
  5. Upečeného bažanta porcujeme na čtvrtky
  6. Příloha: různě upravené brambory, kompoty

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X