Tisk

Sladká mletá paprika

Mletá paprika je hojně používané práškové koření jasně červené barvy a palčivé chuti, kterou ovlivňuje svým množstvím alkaloid kapsicin v paprice obsažený. Podle jeho množství je pak paprika více či méně palčivá. Mletá sladká paprika se vyrábí z vyzrálých a usušených červených plodů s nižším obsahem kapsicinu. Kapsicin je alkaloid, který se rozpouští pouze v tucích, proto se paprika vždy sype až do rozpuštěného tuku a ihned zamíchá, aby se nepřipálila a nezhořkla. Mletou sladkou paprikou se koření polévky, omáčky, masová jídla, pomazánky a saláty. 


Další pojmy slovníku:

  • Hořčice dijonská

    Hořčic je mnoho druhů a to i těch, které se nazývají dijonská nebo pro nás ještě jednodušeji francouzská. Nejznámější je však burgundská dijonská...

  • Rýže

    Rýže se pěstuje od dávných dob na Dálném Východě, především v Číně, ale postupně se její pěstování rozšířilo do dalších vhodných oblastí. Rýže je...

  • Maizena

    Jedná se o kukuřičnou škrobovou moučku. Maizena je její velmi starý obchodní název běžně užívaný v jednotlivých kuchařských předpisech. Tato...

  • Jablečný ocet

    Cukr obsažený v jablečné dužnině se kvašením postupně přemění na alkohol a kyselinu octovou. Jablečný ocet lze vyrobit i po domácku, ale nikdy není...

  • Karotka

    Karotka je odrůda mrkve. Je ranější než běžná mrkev a liší se od ní tím, že má kratší kořen s tupým, až zakulaceným koncem na rozdíl od delšího a...

Recepty s "Sladká mletá paprika":

  • Míchaná vejce s ředkvičkou

    Míchaná vejce s ředkvičkou Neoloupané ředkvičky nastrouháme na hrubé nudličky a chvíli opékáme na másle. Přidáme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce. Mícháme tak dlouho,...

  • Cibulový koláč kynutý

    Do osolené mouky přidáme rozehřáté máslo, vzešlé droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout. Oloupanou cibuli nakrájíme...



Nové příspěvky