Tisk

Sladká mletá paprika

Mletá paprika je hojně používané práškové koření jasně červené barvy a palčivé chuti, kterou ovlivňuje svým množstvím alkaloid kapsicin v paprice obsažený. Podle jeho množství je pak paprika více či méně palčivá. Mletá sladká paprika se vyrábí z vyzrálých a usušených červených plodů s nižším obsahem kapsicinu. Kapsicin je alkaloid, který se rozpouští pouze v tucích, proto se paprika vždy sype až do rozpuštěného tuku a ihned zamíchá, aby se nepřipálila a nezhořkla. Mletou sladkou paprikou se koření polévky, omáčky, masová jídla, pomazánky a saláty. 


Další pojmy slovníku:

  • Černý kořen

    Původ černého kořene je v Evropě, konkrétně ve Středozemí. Má i další, poněkud zvláštní název, hadí mord. Patří mezi lahůdkové zeleniny, protože...

  • Brambory

    Brambory jsou hlíznatou rostlinou dovezenou do Evropy z Jižní Ameriky v druhé polovině 16. století a příbuznou například s rajčaty. U brambor se...

  • Slanina

    Jako slanina nebo také špek se označuje solené či uzené vepřové sádlo. Sádlo se nechává proležet v solném roztoku a někdy se ještě následně udí....

  • Paprika

    Planě rostoucí druhy papriky s opadavými a malými plody dosud rostoucí v některých oblastech Jižní Ameriky jsou předchůdci dnes pěstovaných paprik....

  • Short drink

    Je to alkoholický míchaný nápoj, který by se měl konzumovat krátkou dobu, proto se podává v malém množství, obvykle v rozmezí 5-15 cl. Patří sem...

Recepty s "Sladká mletá paprika":

  • Míchaná vejce s ředkvičkou

    Míchaná vejce s ředkvičkou Neoloupané ředkvičky nastrouháme na hrubé nudličky a chvíli opékáme na másle. Přidáme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce. Mícháme tak dlouho,...

  • Cibulový koláč kynutý

    Do osolené mouky přidáme rozehřáté máslo, vzešlé droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout. Oloupanou cibuli nakrájíme...



Nové příspěvky