Tisk receptu

Slepičí guláš po maďarsku

Recept od: kalouskova, přidán 13.03.2015


Ingredience
1 slepice, sůl, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 2 lžíce másla, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček černého pepře, citronová šťáva, trochu mouky na případné zahuštění, sladká nebo zakysaná smetana.

Příprava receptu

Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ji vyjmeme, z prsou a stehen obereme maso a nakrájíme je na větší kousky. (Zbytek obraného masa si necháme s trochou vývaru na polévku). Vývar přecedíme. Zeleninu oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme na nudličky. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, pak ji zasypeme paprikou, kterou necháme zpěnit a přidáme nastrouhanou zeleninu a koření. Podlijeme slepičím vývarem, vložíme kousky masa ze slepice a vše dusíme doměkka. Během dušení doléváme vývar. Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme koření, a šťávu podle potřeby trochu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, případně solí a špetkou chilli koření a omáčku buď zjemníme sladkou smetanou nebo dáváme cca 2 lžíce zakysané smetany na porci při podávání. Příloha: jemné knedlíky, noky.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  90 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Maso > Ostatní , Levné recepty




K receptu doporučujeme

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Slepičí guláš po maďarsku

Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...