Velikonoční nádivka kynutá

Velikonoční nádivka kynutá
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg droždí (půl kostky)
  • 2-2,5 dl vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 3-4 lžíce másla
  • 15 dkg vařeného uzeného masa
  • 1 ostřejší klobása
  • 3 vařená vejce
  • hrst sekaných zelených natí
  • sůl
  • olej na vymazání pekáčku.

Postup receptu

  1. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí
  2. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vlijeme do mléka, přidáme žloutky, rozehřáté máslo a vypracujeme hladké těsto
  3. Nakonec do něj zapracujeme maso, klobásu a vejce ( vše nakrájené na kostičky) a sekané zelené natě
  4. Pekáček nebo zapékací misku (nebo jinou formu) důkladně vymažeme olejem a vložíme těsto
  5. Tam je necháme vykynout a pak upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X