Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg párků nebo točeného salámu (může být i měkký salám)
- 1 sterilovaná kapie
- 4 sterilované okurky
- 2-3 cibule
- majonéza
- sůl
- pepř a další koření podle chuti.
Marináda
- 2 polévkové lžíce oleje
- octa
- worchesteru a kečupu
- 2 kávové lžičky hořčice a cukru.
Postup receptu
- Suroviny dáme do kastrolku, zahřejeme, necháme jen přejít varem a necháme vychladnout
- Uzeninu nakrájíme na nudličky (plátky nebo kostičky) a přikrájíme k ní kapii, okurky a cibuli
- Zalijeme marinádou a dochutíme solí, pepřem a podle chuti špetkou chilli koření, křenu, apod
- Nakonec přidáme majonézu podle chuti
- Důkladně promícháme a necháme v ledničce proležet
- Podáváme s chlebovou topinkou nebo jiným pečivem