Pomerančový závin

Pomerančový závin
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 25 dkg tuku Hera
  • 1 velký bílý jogurt.

Postup receptu

  1. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme jogurt a vypracujeme hladké těsto
  2. Vyválíme plát asi 30×30 cm
  3. Oloupaný pomeranč příčně nakrájíme na plátky a obalíme v moučkovém cukru
  4. Do středu vyváleného těsta položíme oslazené plátky pomeranče a okraje těsta přehneme přes sebe
  5. Závin položíme na vymazaný plech, potřeme vejcem nebo oslazeným mlékem a upečeme
  6. Ještě teplý závin pocukrujeme a vychladlý nakrájíme na řezy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X