Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg kuřecího masa z prsíček
  • koření podle chuti
  • 4 vařená vejce
  • 4 větší žampiony
  • 10 dkg šunky
  • 3 sterilované okurky
  • 2 vařené mrkve
  • petrželka. Aspik: 1/4 litru vývaru z kuřecího masa
  • 1/4 litru studené vody
  • želatina.

Postup receptu

  1. Kuře uvaříme v osolené vodě
  2. Pro chuť můžeme přidat bobkový list, nové koření a celý pepř
  3. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme je na drobné kostičky
  4. Očištěné žampiony nadrobno nakráejné krátce podusíme
  5. Oloupaná vejce nakrájíme na dílky nebo plátky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno
  6. Petrželku natrháme
  7. Podle návodu připravíme ze želatiny aspik
  8. Pak do vychlazené mísy nebo vybrané formy vijeme trochu aspiku a rozetřeme jej i po obvodu
  9. Ve studené formě rychle ztuhne
  10. Pak postupně skládáme všechny suroviny a po vrstvách je přeléváme aspikem
  11. Horní vrstvu ukončíme ozdobným způsobem a dozdobíme i petrželkou
  12. Zalijeme opatrně zbytkem aspiku a vše necháme v ledničce ztuhnout

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 20 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *