Zapečený nákyp z brambor a listového špenátu

Zapečený nákyp z brambor a listového špenátu
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 50 dkg listového špenátu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 200 g kysané smetany
  • 3 lžíce oleje
  • 250 ml mléka
  • 1 červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání pekáčku

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky
  2. Osolíme a pokapeme trochou mléka
  3. Na oleji osmahneme najemno posekanou cibuli a česnek, přidáme pokrájený špenát a pár minut podusíme
  4. Osolíme a opepříme
  5. Pekáček vymažeme máslem a dno vyložíme polovinou brambor
  6. Na ně nalijeme směs špenátu, položíme druhou vrstvu brambor a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C
  7. Po deseti minutách zalijeme vejcem, které jsme rozšlehali s kysanou smetanou a mlékem
  8. Pečeme 15 minut
  9. Hotové sypeme najemno nakrájenou paprikou a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X