Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg brambor
- 50 dkg listového špenátu
- 2 cibule
- 2 stroužky česnkeu
- 2 vejce
- 200 g kysané smetany
- 3 lžíce oleje
- 250 ml mléka
- 1 červená paprika
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání pekáčku
Postup receptu
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky
- Osolíme a pokapeme trochou mléka
- Na oleji osmahneme najemno posekanou cibuli a česnek, přidáme pokrájený špenát a pár minut podusíme
- Osolíme a opepříme
- Pekáček vymažeme máslem a dno vyložíme polovinou brambor
- Na ně nalijeme směs špenátu, položíme druhou vrstvu brambor a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C
- Po deseti minutách zalijeme vejcem, které jsme rozšlehali s kysanou smetanou a mlékem
- Pečeme 15 minut
- Hotové sypeme najemno nakrájenou paprikou a podáváme