Chřest se smetanovou omáčkou

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 60 dkg chřestu
  • sůl. Omáčka: 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • kousek masoxu
  • 2,5 dl sladké smetany
  • 1-2 žloutky
  • citronová šťáva
  • sůl.

Postup receptu

  1. Chřest očistíme a sloupneme
  2. Omytý chřest svážeme nití po 10 kouscích do svazečku , vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut
  3. Podáváme s jemnou omáčkou: 2 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/4 masoxu, 1/4 l sladké smetany, 2 žloutky, citronová kůra i šťáva, sůl
  4. Na máčku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přidáme kousek masoxu a 20 minut prováříme
  5. Pak doplníme smetanou s rozšlehanými žloutky a necháme prohřát, už nevaříme
  6. Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.