Cibulačka s krupicovými noky

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vývaru ( z kostí masa nebo bujónové kostky)
  • 4 cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • pažitka. Noky: 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce krupice
  • 1 lžíce vývaru (nebo mléka)
  • sůl
  • špetka muškátového květu.

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme ji na kroužky
  2. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm zlehka osmahneme do zrůžovění
  3. Pak ji zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme až do změknutí cibule
  4. Máslo utřeme s vejcem, lžící polévky a solí a pro chuť přidáme špetku muškátového květu
  5. Vmícháme krupici a necháme asi 15 minut odstát
  6. Pak lžičkou vykrajujeme malé nočky a zavařujeme je do mírně vroucí polévky
  7. Hotovou polévku posypeme sekanou pažitkou

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 13 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00