Cuketový koláč s dotekem skořice

Cuketový koláč s dotekem skořice
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 30 dkg cukru
  • 3 velké lžíce oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 dl mléka nebo studené vody
  • 35 dkg nahrubo nastrouhané cukety
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 lžička skořice

Postup receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, olejem, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem
  2. Přidáme mléko nebo jen studenou vodu, a pak zamícháme strouhanou cuketu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků
  3. Dvě třetiny těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a do zbylé třetiny vmícháme kakao a skořici
  4. Pak toto tmavé těsto nalijeme na světlé těsto
  5. Špejlí několikrát těsto protáhneme křížem krážem
  6. Upečeme v předehřáté troubě, kontrolujeme špejlí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X