Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem

Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 30 dkg hrubé mouky
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 18 dkg másla nebo Hery
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva. Tvarohová nádivka: 1 měkký tvaroh
  • 2 žloutky
  • cukr podle chuti
  • vanilkový cukr
  • sníh ze dvou bílků. Ovoce: 25 dkg rybízových kuliček. .

Postup receptu

  1. Mouku, cukr, tuk a prášek promneme na drobenku
  2. Pak přidáme vejce a znovu promneme
  3. Polovinu drobenky dáme do vymazané a vysypané koláčové formy, rozetřeme sladkou tvarohovou nádivku a posypeme čerstvým nebo mraženým rybízem
  4. Rybíz trochu posypeme cukrem a vše zakryjeme zbývající drobenkou a upečeme
  5. Příprava nádivky: tvaroh smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, zamícháme rozinky a sníh z bílků
  6. Řídký tvaroh můžeme trochu zahustit strouhaným kokosem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X