Drůbková polévka krémová

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 6 hrnků vody
  • 1/2 hrnku smetany nebo mléka
  • krk
  • srdce
  • žaludek
  • játra a odřezky masa z drůbeže
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4-5 žampionů
  • 1 menší pórek
  • sůl.

Postup receptu

  1. Do mírně osolené studené vody vložíme drůbky a odřezky drůbežího masa a vaříme asi hodinu
  2. Vývar přecedíme a drůbky nakrájíme na malé kostičky
  3. Pórek pokrájíme na tenká kolečka, žampiony na plátky, krátce je podusíme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme
  4. Pak zalijeme vlažným drůbežím vývarem, dobře prošleháme a vaříme asi 15 minut
  5. Po částečném zchladnutí přilijeme smetanu nebo mléko, polévku rozmixujeme a znovu ji přivedeme k varu
  6. Vmícháme pokrájené drůbky a krátce prohřejeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.