Dušený patison jako mozeček. ❤️ Budete potřebovat: 1 větší nebo 2 menší patisony, 1 cibule, 1 kostka droždí, 1 lžíce másla nebo jiného tuku, 4 vejce, sůl, kmín, mletý pepř, sekaná pažitka..
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 větší nebo 2 menší patisony
- 1 cibule
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce másla nebo jiného tuku
- 4 vejce
- sůl
- kmín
- mletý pepř
- sekaná pažitka.
Postup receptu
- Patison oloupeme a nakrájíme na kostičky
- Na tuku zpěníme cibuli, přidáme droždí a mícháme až droždí začne vonět
- Pak přisypeme na kostičky nakrájený patison
- Promícháme, osolíme, okmínujeme a opepříme
- Dusíme cca 15-20 minut doměkka, pak přidáme vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout
- Při podávání sypeme sekanou pažitkou
- Příloha: chléb, brambory, zeleninová obloha z okurek, rajčat a paprik