Dušený patison jako mozeček

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 větší nebo 2 menší patisony
  • 1 cibule
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce másla nebo jiného tuku
  • 4 vejce
  • sůl
  • kmín
  • mletý pepř
  • sekaná pažitka.

Postup receptu

  1. Patison oloupeme a nakrájíme na kostičky
  2. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme droždí a mícháme až droždí začne vonět
  3. Pak přisypeme na kostičky nakrájený patison
  4. Promícháme, osolíme, okmínujeme a opepříme
  5. Dusíme cca 15-20 minut doměkka, pak přidáme vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout
  6. Při podávání sypeme sekanou pažitkou
  7. Příloha: chléb, brambory, zeleninová obloha z okurek, rajčat a paprik

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.