Dvoubarevná majonézová bábovka.

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 12

Ingredience

  • 260 g majonézy
  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krystal
  • 325 ml mléka
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • citrónová kůra
  • 1 – 2 lžíce kakaa

Postup receptu

  1. Dáme do mísy majonézu a přidáme cukr
  2. Zamícháme a mezitím si vymažeme Ramou formu na bábovku a vysypeme jí hrubou moukou
  3. Smícháme uvedené množství polohrubé mouky a hrubé mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva
  4. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao
  5. Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku
  6. Polovinu těsta obarvíme kakaem a přidáme odebrané mléko
  7. Těsto, které je trochu hustější, dáme do formy a vložíme do předehřáté trouby

  8. Bábovku pečeme při 170°C asi 45 minut
  9. Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout a potom vyklopíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.