Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 12
Ingredience
- 260 g majonézy
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g cukru krystal
- 325 ml mléka
- 100 g hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citrónová kůra
- 1 – 2 lžíce kakaa
Postup receptu
- Dáme do mísy majonézu a přidáme cukr
- Zamícháme a mezitím si vymažeme Ramou formu na bábovku a vysypeme jí hrubou moukou
- Smícháme uvedené množství polohrubé mouky a hrubé mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva
- Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao
- Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku
- Polovinu těsta obarvíme kakaem a přidáme odebrané mléko
- Těsto, které je trochu hustější, dáme do formy a vložíme do předehřáté trouby
- Bábovku pečeme při 170°C asi 45 minut
- Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout a potom vyklopíme