Grilovaný vepřový špíz s jablky

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřové kýty
  • 4 jablka
  • 4 cibule. Studená omáčka: 3 lžíce plnotučné (ještě lépe francouzské hořčice)
  • 3 lžíce kremžské hořčice
  • 1 dl smetany
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • špetka chilli koření.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na přiměřeně velké kostky a mírně osolíme
  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké dílky
  3. Pokud mají jablka jemnou a nepoškozenou slupku, tak je nemusíme loupat
  4. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka
  5. Připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly a grilujeme 20-25 minut
  6. Na omáčku smícháme všechny ingredience do hladké hmoty
  7. Jednou polovinou omáčky potíráme špízy během grilování, druhou polovinou pokapeme již hotové špízy při podávání

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.