Grilovaný vepřový špíz s jablky

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřové kýty
  • 4 jablka
  • 4 cibule. Studená omáčka: 3 lžíce plnotučné (ještě lépe francouzské hořčice)
  • 3 lžíce kremžské hořčice
  • 1 dl smetany
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • špetka chilli koření.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na přiměřeně velké kostky a mírně osolíme
  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké dílky
  3. Pokud mají jablka jemnou a nepoškozenou slupku, tak je nemusíme loupat
  4. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka
  5. Připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly a grilujeme 20-25 minut
  6. Na omáčku smícháme všechny ingredience do hladké hmoty
  7. Jednou polovinou omáčky potíráme špízy během grilování, druhou polovinou pokapeme již hotové špízy při podávání

Sdílejte svým přátelům:

4.4 (88.89%) 9 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00