Horká čokoláda. ❤️ Budete potřebovat: 5 dkg mléčné čokolády, 8 dkg hořké čokolády, 600 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání, sáčku vanilkového cukru (nebo dřeň z 1 vanilky), 1 lžíce kakaa, strouhaná kůra z pomeranče, 4 lžíce pomerančového likéru, 4 lžíce ušlehané smetany, 4 lžíce strouhané čokolády.
Ingredience
- 5 dkg mléčné čokolády
- 8 dkg hořké čokolády
- 600 ml mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- ½ sáčku vanilkového cukru (nebo dřeň z 1 vanilky)
- 1 lžíce kakaa
- strouhaná kůra z ½ pomeranče
- 4 lžíce pomerančového likéru
- 4 lžíce ušlehané smetany
- 4 lžíce strouhané čokolády
Postup receptu
- Hořkou a mléčnou čokoládu nasekáme najemno
- Smetanu a mléko krátce povaříme, přidáme vanilku či vanilkový cukr a odstraníme z plotny
- Přidáme kakao, pomerančovou kůru, nasekanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
- Sklenice, ve kterých čokoládu budeme podávat, nahřejeme, do každé nalijeme 1 lžíci pomerančového likéru a přelijeme horkou čokoládou
- Sklenici ozdobíme kopečkem našlehané smetany a posypeme strouhanou čokoládou