Recept: Horká čokoláda

Ingredience

  • 5 dkg mléčné čokolády
  • 8 dkg hořké čokolády
  • 600 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • ½ sáčku vanilkového cukru (nebo dřeň z 1 vanilky)
  • 1 lžíce kakaa
  • strouhaná kůra z ½ pomeranče
  • 4 lžíce pomerančového likéru
  • 4 lžíce ušlehané smetany
  • 4 lžíce strouhané čokolády

Postup receptu

  1. Hořkou a mléčnou čokoládu nasekáme najemno
  2. Smetanu a mléko krátce povaříme, přidáme vanilku či vanilkový cukr a odstraníme z plotny
  3. Přidáme kakao, pomerančovou kůru, nasekanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
  4. Sklenice, ve kterých čokoládu budeme podávat, nahřejeme, do každé nalijeme 1 lžíci pomerančového likéru a přelijeme horkou čokoládou
  5. Sklenici ozdobíme kopečkem našlehané smetany a posypeme strouhanou čokoládou

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 13 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *