Pochoutka z hub a vepřového masa zapečená v troubě

Pochoutka z hub a vepřového masa zapečená v troubě
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg vepřového masa (plec, kýta)
  • 30 dkg lesních hub
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Na zalití:

  • 1 zakysaná smetana
  • 2–3 vejce
  • 2 dl mléka
  • 5 dkg strouhaného sýra
  • sekaná pažitka
  • sůl

Postup receptu

  1. Maso osolíme a za občasného podlévání upečeme v troubě
  2. Mezitím na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby a dochutíme kmínem, pepřem a solí
  3. Upečené maso nakrájíme na slabší plátky, rozložíme je zpět do vymazaného pekáčku těsně vedle sebe a zalijeme 3 vejci rozšlehanými se smetanou, mlékem a trochou soli
  4. Vše posypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou a v troubě zapečeme jen do ztuhnutí vajec
  5. Příloha: brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X