Hovězí polévka s vaječnou jíškou

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 75 dkg morkových kostí
  • balíček mražené polévkové zeleniny
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sekaná petrželka
  • 3 vejce
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření
  • polévkové koření.

Postup receptu

  1. Opláchnuté kosti zalijeme studenou vodou, přidáme celé koření, sůl a zvolna vaříme 2 hodiny
  2. Vývar přecedíme, přidáme do něj zeleninu a přivedeme zvolna do varu
  3. Mezitím si připravíme vaječnou jíšku
  4. Na rozpuštěné máslo nasypeme mouku a uděláme zlatavou jíšku, do které zamícháme metličkou vejce
  5. Do vařícího vývaru zašleháme jíšku a 30 minut provaříme
  6. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a solí a přidáme sekanou petrželku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.