Hovězí polévka s vaječnou jíškou. ❤️ Budete potřebovat: 75 dkg morkových kostí, balíček mražené polévkové zeleniny, 3 lžíce hladké mouky, sekaná petrželka, 3 vejce, 2 lžíce másla, sůl, celý pepř, nové koření, polévkové koření..
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 75 dkg morkových kostí
- balíček mražené polévkové zeleniny
- 3 lžíce hladké mouky
- sekaná petrželka
- 3 vejce
- 2 lžíce másla
- sůl
- celý pepř
- nové koření
- polévkové koření.
Postup receptu
- Opláchnuté kosti zalijeme studenou vodou, přidáme celé koření, sůl a zvolna vaříme 2 hodiny
- Vývar přecedíme, přidáme do něj zeleninu a přivedeme zvolna do varu
- Mezitím si připravíme vaječnou jíšku
- Na rozpuštěné máslo nasypeme mouku a uděláme zlatavou jíšku, do které zamícháme metličkou vejce
- Do vařícího vývaru zašleháme jíšku a 30 minut provaříme
- Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a solí a přidáme sekanou petrželku