Hrníčkový ovocný koláč s polevou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva. Poleva: 9 dl mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti.

Postup receptu

  1. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, osladíme ho a necháme mírně zchladnout
  2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a smícháme s cukrem, olejem a vejcem, podle potřeby zředíme trochou mléka
  3. Dobře vymícháme a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech
  4. Posypeme libovolným ovocem (jahody, rybíz,borůvky, kostičky jablek
  5. )
  6. Na ovoce nalijeme uvařený pudink
  7. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut
  8. Upečený necháme vychladnout, pak teprve krájíme na řezy nebo kostky
  9. Předtím ještě můžeme nitkovitě ozdobit čokoládovou polevou, při podávání přidat šlehačku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.