Italské citronové kuře

Italské citronové kuře
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 citrony
  • 1 pórek
  • koření na drůbež nebo pečené kuře
  • 2 lžíce oleje

Postup receptu

  1. V oleji rozmícháme koření v množství podle chuti (zhruba 2 lžičky), z 1 citronu vylisujeme šťávu a očistíme pórek
  2. Kuře omyjeme a rozdělíme na čtvrtky, které osušíme, osolíme a ze všech stran potřeme směsí koření a oleje
  3. Čtvrtky narovnáme do pekáčku a přelijeme je vylisovanou citronovou šťávou
  4. Mírně podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě zvolna hodinu pečeme při 200°C
  5. Cca po 30 minutách pečení přidáme do pekáče oloupaný a na měsíčky nakrájený druhý citron a na kolečka nakrájený pórek
  6. Kuře pečeme celou dobu zakryté, 15 minut před dopečením okryjeme, aby vytvořilo kůrčičku
  7. Příloha: brambory, bramborová kaše, obloha z nakrájených rajčat

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X