Italské tiramisu

Italské tiramisu
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 balíček dlouhých nebo kulatých piškotů
  • 25 dkg sýra Mascarpone (nebo tvarohu)
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 1 šlehačka
  • 5 lžic mléka
  • 2 dl silné instantní nebo přecezené kávy smíchané s 2 lžícemi rumu
  • citronová kůra
  • 2 lžíce strouhané čokolády nebo kakaa.

Postup receptu

  1. Polovinu piškotů dáme na dno dortové formy nebo vhodné mísy a zalijeme je polovinou kávy s rumem
  2. V míse rozmícháme dohladka sýr nebo tvaroh s cukrem, mlékem, citronovou kůrou a zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku
  3. Polovinou krému potřeme piškoty, na ně rozložíme zbylé piškoty, pokapeme je zbytkem kávy, potřeme krémem a nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem
  4. Necháme proležet alespoň 6 hodin v chladu
  5. Při podávání zdobíme šlehačkou, ořechy nebo ovocem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X