Kávová roláda

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 12 dkg polohrubé mouky
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce silné černé kávy
  • špetka prášku do pečiva. Krém: 1/4 l mléka
  • 1 kávový nebo karamelový pudink
  • 20 dkg másla
  • 10 dkg moučkového cukru.

Postup receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem po lžičkách přidáváme kávu a vodu
  2. Vmícháme ušlehaný sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva
  3. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo plechu vyloženém papírem na pečení
  4. Upečenou roládu svineme a necháme vychladnout
  5. Vychladlou naplníme kávovým krémem, částí krému potřeme povrch rolády
  6. Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink
  7. Vychladlý jej po částech zašleháme do másla (případně nastaveného rostlinným tukem nebo tvarohem) utřeného s moučkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.