Kořeněný rybízový džem

Ingredience

  • 1 kg zralého červeného rybízu
  • 40-50 dkg krystalového cukru
  • 5 hřebíčků
  • 3 kousky celé skořice
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 1 konzervační přípravek Pektogel nebo obdobný přípravek.

Postup receptu

  1. Do hrnce dáme oprané kuličky rybízu, podlijeme asi 6 lžícemi vody a vaříme s hřebíčkem a skořicí do změknutí rybízu
  2. Pak za stálého varu přisypáváme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí
  3. Přidáme Pektogel a podle návodu po určenou dobu povaříme
  4. Horký džem plníme do malých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.