Ingredience
- 4 plátky vepřové kotlety
1 plátek sýra Krolewski 45% zauzený
2 plátky vepřové královské šunky
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
mletý černý pepřNa šťávu – 1/4 bujónu
- 1 lžička sladkého kečupu,1 lžička worčesterové omáčky
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 100 ml vody
Postup receptu
- Smícháme si šťávu na přelití masa
- Ve 100 ml vody rozpustíme bujón, přidáme sójovou a worčesterovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob
-
Nakrájenou kotletu naklepeme a okraje nepatrně nařízneme
- Mírně osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí
- V pánvi na rozpálený olej klademe maso potřené hořčicí dolů
- Kotlety opečeme, obrátíme a na každý plátek dáme trochu nastrouhaného sýra a zasypeme jej šunkou nastrouhanou na hrubo
- Opečené maso dáme na talíře a do výpeku v pánvi vlijeme připravenou směs a necháme přejít varem
- Šťávou přelijeme kotlety na talířích
- Podáváme s hranolky, opečenými brambory a tatarskou omáčkou