Kuřecí maso v pomerančové marinádě

Kuřecí maso v pomerančové marinádě
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 pomeranče
  • 2,5 dl smetany
  • sůl
  • půl lžičky skořice
  • trocha tlučeného hřebíčku
  • trocha mletého zázvoru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce hladké mouky.

Postup receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a rozložíme do pekáčku
  2. Z pomerančů vylisujeme šťávu, trochu si odložíme a do zbytku přidáme tekutý med, koření, mouku a cca 0,5 dl smetany
  3. Směs dobře promícháme, nebo ještě lépe prošleháme a kuřecí prsa v pekáčku směsí přelijeme
  4. Zakryté pečeme cca 40 minut, a pak odkryté dopečeme doměkka
  5. Při odkrytém pečení podléváme maso odloženou pomerančovou šťávou
  6. Nakonec přidáme zbytek smetany a vše necháme prohřát
  7. Před podáváním šťávu promícháme
  8. Příloha: rýže, hranolky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X