Recept: Kynutý beránek s mákem

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 1,5 dl mléka
  • 2 dkg droždí
  • 13 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 7 dkg cukru
  • špetka soli. Maková nádivka: 20 dkg mletého máku
  • 2 dl mléka
  • cukr
  • mletá skořice
  • trochu marmelády nebo povidel (nemusí být).

Postup receptu

  1. Mák zalijeme horkým mlékem, přidáme ostatní přísady a povaříme
  2. Ve vlažném mléce s troškou cukru rozpustíme droždí a necháme vzejít kvásek
  3. Změklé máslo ušleháme se žloutky a cukrem, přidáme mouku a vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout
  4. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník, potřeme jej makovou nádivkou a stočíme jako závin
  5. Vložíme jej do vymazané beránkové formy, necháme ještě chvíli nakynout a upečeme
  6. Upečeného beránka vyklopíme a ihned silně pocukrujeme

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 4 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *