Lasagne s vinnou klobásou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg lasagní
  • 40 dkg vinné klobásy
  • 1 dl mléka
  • 15 dkg nivy
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Lasagne předvaříme a necháme okapat
  2. Mléko uvedeme do varu, vsypeme do něj hrubě nastrouhanou nivu a necháme za stálého míchání rozpustit
  3. Do směsi pak vytlačíme obsah vinné klobásy a vše dobře promícháme
  4. Přidáme prolisovaný česnek a dosolíme podle chuti
  5. Do vymazaného pekáčku složíme vrstvu předvařených lasagní, potřeme směsí a vrstvy opakujeme
  6. Poslední vrstvou jsou lasagne
  7. Pokapeme máslem, můžeme i zakysanou smetanou a pečeme v troubě při 220°C asi 20-30 minut, dokud není povrch dozlatova zapečený
  8. Podáváme se zeleninovým salátem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.