Lívanečky bez kynutí

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 15 dkg polohrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • 2 žloutky
  • 5 dkg cukru
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • tuk na smažení. Na ozdobu: ovoce
  • 2 bílky
  • 1-2 lžíce moučkového cukru do sněhu.

Postup receptu

  1. Z vajec oddělíme bílky a žloutky utřeme s tukem a cukrem
  2. Pak přidáme mléko, rozmícháme a postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva
  3. Umícháme tak řídké těsto, které ihned smažíme v tukem vymaštěné lívanečníkové formě nebo na pánvi
  4. Po usmažení mažeme džemem a zdobíme oslazeným sněhem z bílků, do kterého jsme zamíchali 1 lžíci džemu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.