Vepřové medailonky z panenky s medovou omáčkou

Vepřové medailonky z panenky s medovou omáčkou
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 8–12 vepřových medailonků
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
  • 6 lžic medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
  • chilli podle chuti

Postup receptu

  1. Z vepřové panenky napříč nakrájíme malé plátky (medailonky) silné 3–4 cm
  2. Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme
  3. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou
  4. Do pánve přidáme máslo
  5. Když se máslo rozpustí, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
  6. Vmícháme ořechy, med, citronovou šťávu, petrželku a případně chilli
  7. Vrátíme do pánve medailonky a vše společně krátce prohřejeme
  8. Příloha: rýže, kuskus
Tip: Tento recept můžete udělat na pánvi na plyn. Pokud zvažujete jejich koupi, může vám přijít vhod naše recenze!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X