Medový perník s jablky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg cukru krupice
  • 2 dl oleje
  • 2 dl mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce marmelády
  • 2 lžíce rumu
  • hrst ořechů
  • rozinky
  • 1 prášek do perníku
  • 1 lžička skořice
  • strouhaná jablka.

Postup receptu

  1. Do mísy dáme mouku a cukr, prášek do perníku a zamícháme
  2. Pak přidáme olej, mléko, vejce, med a další suroviny
  3. Strouhaných jablek dáváme cca 50 dkg, rozinky předem namočíme do rumu nebo do ovocné šťávy
  4. Promícháme velmi důkladně a těsto rozprostřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech
  5. Pečeme při 200°C cca 30-35 minut
  6. Upečený, prochladlý perník pocukrujeme
  7. Můžeme jej polít například čokoládovou polevou a posypat kokosovou moučkou nebo bílou citronovou nebo rumovou polevou a posypat strouhanými ořechy

Sdílejte svým přátelům:

4.4 (88.57%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00