Metrové řezy

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 5 vajec
  • 25 dkg cukru krupice
  • 1 dl oleje
  • 1 dl vlažné vody
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva. Krém: 25 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 20 dkg moučkového cukru a vychladlá kaše ze 1/4 l mléka a 2 lžic hrubé mouky.

Postup receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a 5 žloutků ušleháme s postupným přidáváním horké vody do pěny
  2. Pak po částech přidáváme cukr a olej a šleháme, až hmota zbělá
  3. Pak opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a postupně zamícháme i mouku s práškem do pečiva
  4. Těsto rozdělíme na 2 díly a do jednoho přidáme 2-3 lžíce kakaa
  5. Druhou část necháme světlou nebo do ní můžeme přidat třeba ořechy (nemusí být)
  6. Upečeme ve dvou vymazaných a vysypaných formách na srnčí hřbet
  7. Před plněním rozkrájíme na dílky silné asi 1,5-2 cm
  8. Ty potíráme připraveným krémem a spojujeme do dlouhého válce vždy jeden tmavý a jeden světlý plátek
  9. Vrch můžeme pomazat krémem nebo přelít polevou a posypat strouhanými ořechy, kokosem, strouhanou čokoládou
  10. Řezy krájíme na plátky hodně šikmo
  11. Příprava krému: Utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny a po lžících nastavujeme moučnou kaší
  12. Šleháme až do napěnění krému
  13. Polovinu krému můžeme obarvit kakaem
  14. Pak při potírání krém střídáme (na tmavé plátky světlý, na světlé tmavý)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.