Mrkvová polévka

Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg kuřecích řízků
  • 4 střední mrkve
  • 1/4 celeru
  • 2 menší petržele
  • 1 cibule
  • 10 dkg másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 lžíce pokrájené petrželové natě

Postup receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme najemno
  2. V hrnci rozpálíme máslo a na něm zlehka orestujeme připravenou zeleninu
  3. Zaprášíme 4 lžícemi mouky (přidáváme postupně a opatrně, aby se nenalepila na zeleninu)
  4. K zelenině přilijeme vývar, přidáme nakrájené kuřecí prsa na kousky a vaříme asi 25 minut, dokud maso nebude uvařené
  5. Podáváme sypané petrželovou natí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.