Pastýřská roláda

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vepřového bůčku bez kosti
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 dl sladké smetany
  • 5 dkg lískových oříšků
  • 2 vejce
  • 20 dkg směsi mletého masa
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • sekaná petrželka.

Postup receptu

  1. Vykostěný a kůže zbavený bůček prořízneme napříč tak, aby nám vznikl jeden veliký plát, opatrně jej naklepeme, osolíme a naplníme nádivkou
  2. Mleté maso vložíme do misky, přidáme celá vejce, smetanu, sůl, mletý pepř, mouku, nasekané oříšky a zelenou petrželku nebo pažitku a dobře promícháme
  3. Nádivkou potřeme plát masa, srolujeme a ovážeme nití
  4. Na povrchu osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a za stálého přelévání výpekem upečeme doměkka
  5. Krájíme slabé plátky a přeléváme je výpečenou šťávou
  6. Příloha: dušený špenát, bramborové knedlíky nebo noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.