Pečená kachna v sáčku.

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kachna
    mletý kmín a sůl
    1 sáček na pečení

Postup receptu

  1. Kachnu očistíme, opláchneme pod studenou vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme
  2. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou
  3. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára
  4. Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby
  5. Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150°C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 – 30 minut

  6. Pečenou kachnu podáváme se zelím a knedlíkem, tak jak je zvykem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.