Pečené žampiony s nádivkou

Pečené žampiony s nádivkou
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 10 větších hlaviček žampionů
  • 10 dkg másla
  • 2 vejce
  • mléko
  • petrželka
  • 20 dkg strouhanky
  • kousek nasekané šunky
  • strouhaný sýr
  • česnek utřený se solí.

Postup receptu

  1. Žampionům odřízneme nožičky, hlavičky sloupneme a vhodíme do vody s citronovou šťávou nebo lžičkou octa, aby zůstaly bílé
  2. Polovinu másla utřeme se žloutky a přidáme strouhanku pokropenou mlékem
  3. Nožičky jemně nasekáme, osmahneme a přidáme do nádivky
  4. Dále přidáme kousek nasekané šunky, strouhaný sýr, česnek utřený se solí a sníh z bílků
  5. Z nádivky uděláme kuličky a posadíme je do žampionových hlaviček
  6. Dáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v troubě
  7. Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka nebo bramborová kaše a zeleninový salát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.