Pečené žampiony s nádivkou. ❤️ Budete potřebovat: 10 větších hlaviček žampionů, 10 dkg másla, 2 vejce, mléko, petrželka, 20 dkg strouhanky, kousek nasekané šunky, strouhaný sýr, česnek utřený se solí..
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3
Ingredience
- 10 větších hlaviček žampionů
- 10 dkg másla
- 2 vejce
- mléko
- petrželka
- 20 dkg strouhanky
- kousek nasekané šunky
- strouhaný sýr
- česnek utřený se solí.
Postup receptu
- Žampionům odřízneme nožičky, hlavičky sloupneme a vhodíme do vody s citronovou šťávou nebo lžičkou octa, aby zůstaly bílé
- Polovinu másla utřeme se žloutky a přidáme strouhanku pokropenou mlékem
- Nožičky jemně nasekáme, osmahneme a přidáme do nádivky
- Dále přidáme kousek nasekané šunky, strouhaný sýr, česnek utřený se solí a sníh z bílků
- Z nádivky uděláme kuličky a posadíme je do žampionových hlaviček
- Dáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v troubě
- Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka nebo bramborová kaše a zeleninový salát