Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 vejce
- 3 lžíce horké vody
- 12 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 8 dkg polohrubé mouky
- 7 dkg škrobové moučky (Solamylu)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 30 dkg borůvek (malin
- jahod
- rybízu).
Postup receptu
- Žloutky s horkou vodou ušleháme do pěny, přidáme většinu cukru a vanilkový cukr, bílky ušleháme se zbylým cukrem
- Sníh přidáváme střídavě s oběma moukami prosátými s práškem a nakonec přikapeme rozehřáté a prochladlé máslo
- Vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a posypeme přebranými borůvkami nebo jiným ovocem
- Upečeme dorůžova